עדכונים וסיכום רבעון ראשון 2019

עכשיו כשהחברות הישראליות סוף-סוף פרסמו תוצאות לשנת 2018 אני רוצה לסקור את תוצאות התיק ברבעון הראשון ועל הדוחות לשנת 2018 שפורסמו ממש בימים האחרונים.

ברבעון הראשון התיק שאני מנהל בפועל עשה תשואה חיובית של כמה אחוזים אך "תיק הבלוג" – התיק שבניתי בסוף הרבעון הקודם – עשה תשואה של מינוס 1%, זאת למרות עליה יפה בשוהם ובעיקר בגלל הורדת תחזית מפלוס500.

הסיבה שהתיק האישי שלי עשה תשואה טובה יותר מתיק הבלוג הייתה בעיקר החזקה קטנה יותר בפלוס500 בתיק האישי בנוסף להחזקה בארית ובפוינטר שקניתי ומכרתי תוך כדי הרבעון ברווח לפני שאפילו הספקתי לכתוב פוסט. בכל זאת, למען השקיפות, אני בוחר להישאר בינתיים במודל של בניית תיק פעם ברבעון ומעקב אחריו. בגלל שאני מתמקד בחברות קטנות עם בעיית נזילות, המטרה שלי להראות שאפשר להראות ביצועים יפים גם בלי לקנות ולמכור כל יום, ואפילו לא כל שבוע.

שוהם ביזנס הציגה תוצאות יפות, מלבד הקובננט שזמנית מגביל את הצמיחה. את הדוח של שוהם סיכמתי כבר כאן, אני מעריך שבימים הקרובים נשמע משם חדשות בנוגע לאג"ח. שוהם עלתה יפה הרבעון וכבר קרובה מאוד לסטרייק של האופציה שנראה כל כך רחוק לפני כמה חודשים.
ברבעון האחרון גם המתחרות – אופל בלאנס, אס אר אקורד ונאווי הציגו צמיחה יפה ברווחיות. אני חושב שהן השקעות לא רעות. מה שגורם לי לבחור בשוהם הוא היותה היחידה שנאלצת שמגיעה לגבול הקובננטים שלה מה שמעיד על ביקוש גבוה לשירותיה, בנוסף לפוטנציאל הדחיפה ברווח הצפוי עם הורדת עלויות המימון (כל שאר החברות משלמות כבר כיום 2-3% כאשר שוהם משלמת 7%).
גם אני התלבטתי לא מעט אם יש מקום ל"פיזור" בין חברות שפועלות באותו סקטור צר ומושפעות מאותם גורמים. בכל אופן אני לא מרגיש בנוח עם קניית חברה נוספת באותו ענף כאשר אני כל כך ממוקד בשוהם, ואני גם לא מרגיש בנוח למכור מניות של שוהם בתמחור שאני עדיין רואה כזול מאוד.

טופ מערכותקישור לדוח. טופ הוציאה דוח יפה מאוד. שהציג המשך במגמת הצמיחה. טבלה רלוונטית מהדוח:

ובמבט רבעוני:

אמנם, כפי שכתבתי בפוסט המקורי, יש עונתיות והמכירות ברבעון הרביעי גדולות יותר בדרך כלל, ואמנם החברה כרגע לא משלמת מס, אך בכלל זאת – כל עוד אנו רואים צמיחה כה יפה בהכנסות אני רגוע – במיוחד כשמדובר בהכנסות מתוכנה ומלקוחות שמחדשים מנוי כל שנה.

Plus500 – אם שוהם היא הכוככת של הרבעון אז פלוס500 היא הכוכב הנופל. אמנם הדוח שפלוס פרסמה על 2018 היה דיי טוב אך הפוקוס היה על הורדת תחזיות לשנת 2019.
מה שהפך את הורדת התחזיות ללא צפויה עבורי ועבור השוק היה שאחרי היישום של ESMA המתחרות של פלוס הורידו תחזיות אחת אחת ופלוס לא עשתה זאת. ההנחה הייתה שפלוס רומזת שהפגיעה בה פחות משמעותית. ואז, משום משום, פלוס באה באיחור אופנתי ומורידה את התחזיות כמו כולן.
אייל ויצנר ומרק כתבו היטב על המצב בפלוס, ומרק אף נפגש עם ההנהלה לאחרונה. למרבה האירוניה דווקא עכשיו אחרי הירידות אני פחות סומך על ההנהלה ועל התוצאות קדימה. הקטנתי את החשיפה במהלך הרבעון.

ברימאג קישור לדוח. ברימאג הציגה דוח סביר. במבט על:

בזמנו ציפיתי שנראה לקראת סוף השנה עליה בעקבות הכניסה של יורוקום אך בעקבות הדוחות ובעקבות בירורים נוספים שעשיתי (שיחות עם בעלי חנויות ושיחת ועידה בה השתתף יואב אורון ושיתף אותי) אני כבר לא בטוח שנראה צמיחה משמעותית ברווח.

אני משתדל להיות "מדעי" בגישה שלי להשקעות. אם תזה שלי הסתמכה על טרנד מסוים ויש סיגנל שהוא לא מתממש – צריך לדעת לשנות דעה.

בשורה התחתונה יש ברימאג היא חברה במכפיל 8 עם תשואת דיבידנד של סביבות 12%. נחמד אבל לא משבילי. יצאתי מהפוזיציה במהלך הרבעון.

שגריר– אולי החברה שהשקעתי בה הכי הרבה מחשבה ועבודה ברבעון האחרון היא שגריר ובפרט קאר2גו. הרבה קורה בשגריר ואני מתכנן לפרסם עדכון רחב לגביה בימים הקרובים.

איי.די.איי ביטוח הציגה בסיכום השנה עליה נאה בפרמיות אך במקביל ירידה ברווח הכולל של 13% בשל רבעון רביעי גרוע בהרבה ממה שציפיתי. הרבעון הרביעי הושפע מירידת מחירי פרמיות, מזג אוויר גרוע שפגע בתוצאות ביטוח הדירות , ירידות בשוק ההון, עלויות גבוהות יותר לצורך תמיכה במספר הפרמיות, כפל בהוצאות ניהול ועוד רעות אחרות.
אני מקווה שמרבית הגורמים האלה לא יחזרו על עצמם ושמדובר ברעש חד פעמי בסיגנל מתמשך של צמיחה ורווחיות אך כמובן שיש צורך במעקב צמוד ברבעונים הבאים.

FIATהדוח של פיאט לשנת 2018 היה טוב, אך גם פיאט הורידה תחזית לתזרים החופשי בשנת 2019 וחוותה ירידות. הצד האופטימי היה שלמרות הורדת התחזית פיאט מצפה להמשיך לעמוד בתכנית החודש קדימה ונראה ששנת 2020 תהיה טובה יותר. בכל אופן השנה לאור מכירת חטיבת החלפים נראה שיחולק דיבידנד של כ-15% מהמחיר כיום תוך הותרת לא מעט מזומן במאזן.

FACEBOOK – ממשיכה לצמוח בקצב מסחרר אך לא יורדת מהכותרות . פייסבוק עצמה לא יקרה אך אני מעט חוששמרגולטורים מטורפים, לכן זו החזקה לא גדולה שלי.

ארית תעשיות– סיבוב השקעה שעשיתי הרבעון שהיה כל כך קצר שאפילו לא הספקתי לכתוב עליה. ארית מייצרת מרעומים לשוק הבטחוני. החברה עבדה שנים רבות עם תעשיית הבטחון בישראל בלבד ולאחרוה התחילה לעבוד גם עם הודו.
ארית ירדה בלי סיבה ברורה וכשהיא הגיעה לשווי שוק של 120 מיליון הרבעון לא יכולתי להתעלם שכן להערכתי ארית יכולה להרוויח בסביבות 50 מיליון השנה.
תוך שבועיים ארית קפצה חזרה לשווי שוק של 180 מיליון ויצאתי מההחזקה. אמנם לא הספקתי לבנות החזקה גדולה אבל אין ספק שזו הייתה חוויה מרעננת.

MSGN – הוציאה דוח סביר אך ציפיתי שבשלב זה כבר נראה שיפור משמעותי תודות לליגליזציית ההימורים בארה"ב. העובדה שזה לא קרה עד עכשיו מטרידה אותי ואני פחות בטוח בתזה. יצאתי מההחזקה.

או.אר.טי הציגה בסיכום השנה הון עצמי של 224 מיליון אל מול שווי שוק של 154 מיליון. בסיכום השנה או.אר.טי החזירה 32 מיליון ש"ח לבעלי המניות ברכישה עצמית של מניות ובדיבידנד. עם הדוח או.אר.טי גם הכריזה על דיבידנד נוסף של 10 מיליון בנוסף לרכישה מחדש של מניות בסך 10 מליון ש"ח.
סך הכל החברה שומרת על עלויות הפעלה נמוכות ועושה עבודה לא רעה בהחזרת מזומן למשקיעים – בעיקר באמצעות רכישה עצמית של מניות מתחת להון העצמי.

תיא השקעות – תיא פרסמה תוצאות לשנת 2018 אך חשוב מכך, תיא פרסמה לראשונה שמאות לקרקע בהרצליה. חלק מההנחות בשמאות לא ברורות לי (למשל הערכת שווי לפי 9,000 ש"ח למ"ר "מבונה" במקום 20,000 ש"ח ומעלה לפי המחירים באזור). אני אנסה לעשות בירורים בנוגע לשמאות, אך בשורה התחתונה השמאות מעריכה את השווי ב-128 מיליון.
אם זה נכון זה אומר שהחלק של תיא שווה רק 56 מיליון מה שהופך את ההשקעה להרבה פחות מעניינת.
זה, בנוסף לאי וודאות בנוגע למועד מימוש הנדל"ן, גורם לי להעדיף במחירים האלה את או.אר.טי, לפחות עד שאבין מה קורה עם השמאות.

רפק תוצאות הרבעון הרביעי של רפק הראו עליה בהוצאות המימון בעיקר בגלל ענייני גידור דולר וריביות ובהוצאות הנהלה בגלל בונוסי סוף שנה והוצאות משפטיות חד פעמיות שהתנפחו כחלק העסקה עם אשכול גת והעסקה עם קפיטל ג'נריישן שקנתה חצי מרפק אנרגיה. הצפי לפתיחת התחנות לא השתנה והן צפויות להתחיל לעבוד באמצע 2019. חברת הבת אלמור הוציאה דוח טוב שהוביל לעליית המניה, אך למרות שרפק מחזיקה 50% המניה שלה לא זזה.
עוד הודעה חיובית יצאה לפני שבוע – מכירת החזקות החברה ב-IBC – חלק ממיזם שקשור בסיבים אופטימיים שנכשל ולא מופיע במאזן – תמורת 10 מיליון ש"ח לסלקום. כלומר ככל והמכירה תבשיל מדובר פחות או יותר בכסף משמיים בהיקף של 7% משווי השוק ואפילו לזה המניה לא הגיבה.
בקרוב התחנות יחלו לפעול ואולי השוק יתעורר. כרגע מדובר באדישות חריגה אפילו יחסית לשוק הישראלי.

סאני תקשורת דיווחה על רווח שנתי מתואם של 80 מיליון וכן הודיעה לאחרונה על מכירות מוצלחות של ה-S10 החדש, נראה שניתן לצפות לרווחיות טובה בדוחות הקרובים אך לא בטוח שזה יהיה מייצג קדימה. אני עדיין לא חושב שסאני מספיק מעניינת במחיר הזה, אך היא לא רחוקה.

פוינטר הודיעה על רכישתה על ידי ID Systems אך בפועל מדובר יותר במיזוג. פוינטר נשלטת על ידי DBSI ששולטת גם בשגריר. שמעתי שמועה לפיה DBSI רצתה לקבל מזומן כדי להתמקד יותר בשגריר אך אני לא יודע עד כמה זה נכון. בכל אופן, לאור ההתנהגות של DBSI ברבעונים האחרונים ורכישת המניות הקבועה שלהם בשגריר אני אופתע אם לפחות חלק מהכסף לא ילך לרכישת מניות או הרפתקאות אחרות בשגריר.
לגבי פוינטר עצמה – יכול להיות שגם החברה הממוזגת תהיה השקעה לא רעה לאור הצמיחה והסינרגיות שההנהלה מצפה להם, אך ידוע שהנהלות נוטות להיות אובר אופטימיות במקרים של מיזוג. אני בינתיים ממתין להתפתחויות.

בימים הקרובים אתפנה לבניית תיק לרבעון הקרוב. יש כמה חברות שאני מתכוון לכתוב עליהן בקרוב, בנוסף עדכון נדרש לגבי שגריר.

בהצלחה לכולנו ברבעון הקרוב!

הכותב עלול להחזיק במניות המוזכרות בפוסט.

נא לקרוא את הפטור מאחזיות.

Print Friendly, PDF & Email
Scroll to Top